In finland - Reisverslag uit Hyytiälä, Finland van laramarx - WaarBenJij.nu In finland - Reisverslag uit Hyytiälä, Finland van laramarx - WaarBenJij.nu

In finland

Door: lara

Blijf op de hoogte en volg

05 Augustus 2005 | Finland, Hyytiälä

Lieve mensen,

Op maandag 1 august ben ik in het Vliegtuig gestapt op weg naar Finland. Uitgezwaait door mijn ouders en zus vertrok ik richting de mijn gate. Ik had nog nooit eerder gevlogen (nou ja, als ik die ene keer in een sportvliegtuigje boven Hilversum niet mee reken. erg spannend allemaal. Maar vliegen is echt fanatastisch !!!!!!

Eenmaal in Helsinki (echt een klein vliegveld in vergelijking met Schiphol) met de bus naar het centrum. Aldaar met enige moeite het hoofdbusstation gevonden waar vandaan mijn bus naar het Hyytiäla Forestry field Station zou vertrekken. Deze bus deed er 3,5 uur over om mijn eindbestemming te bereiken. Rond Helsinki waren wel redelijk veel auto's op de weg maar verder naar het noorden was het erg leeg. Veel bossen en meren gezien.

Hyytiälä is best een groot complex met meerdere gebouwen. Er zijn en aantal rode houten gebouwen die stammen uit 1910, toen het instituut werd opgericht. Daarnaast zijn ook een aantal stenen gebouwen van latere datum. Mijn kamer in in het grootste nieuwere gebouw. Ik deel de badkamer en de keuken met 6 andere, 3 finnen en 3 slowaken.

De werkdagen zijn hier van 8.00 tot 16.00 uur. Deze week ben ik samen met Mikko begonnen met de opnamen voor het Chondrostereum purpereum project. Tot nu toe heb ik voornamenlijk buiten gewerkt. Het weer is niet altijd even goed maar over het algemeen toch wel redelijk.

De bossen zijn echt mooi met veel micro-reliëf (wat soms erg latig is als je er dwars doorheen moet lopen) De bodem is bedekt met veel soorten mos en veel bosbessen. Er schijnen hier veel elanden te zitten, kun je ook zien aan de sporen, maar ik heb er nog geneen gezien. Mikko zei dat er een eindje verderop 3 weken geleden pootafdrukken van een beer waren gezien, ik ben er alleen nog niet uit of dat een grap is of niet. in iedergeval werd ik gerustgestelt met de mededeling dat ze alleen Finnen lusten. Wel schijnen hier ook wolven te zien maar het die schijn je eigenlijk nooit te zien.

De sauna is echt een goede uitvinding in ook het zwemmen in meer tussen de saunaronden valt niet tegen. Wel hou ik het niet zolang uit als de finnen. Maar goed 80 graden is ook wel erg heet voor als je dat niet gewent bent.

Ik laat het hier vorlopig bij.

Groeten uit Hyytiälä en liefs,

Lara

• 05 Augustus 2005 - 23:10

Kris:

jemig lara!! wat geweldig!!
    ik hoop dat je toch nog een beer en in ieder geval een eland te zien krijgt!
    genietse en ik kijk al uit naar je volgende verhaal!

liefs van Kris uit australie.... bizar niet?

• 06 Augustus 2005 - 11:54

Esther W.:

Ha Lara!

Tof zeg dat je al in Finland zit. Ik ben weleens op vakantie in Noorwegen en Zweden geweest, daar is het ook zo mooi. Bosbessen zijn lekker en mooie dieren inderdaad.
    Geniet van je tijd in Finland, het wordt vast fantastisch! Over een week ga ik naar Londen toe voor mijn afstudeerstage!

Ciao!